Rai Vloet reageert op ongeluk en veroordeling

Vloet reageert voor het eerst: dit zegt hij over het ongeluk en zijn veroordeling

13 september om 18:50
Laatste update: 13 september om 18:55

Rai Vloet heeft na drie jaar eindelijk gereageerd op het dodelijke ongeluk dat hij veroorzaakte en de veroordeling die hij daarvoor kreeg. Dit is wat ex-speler van onder meer Heracles Almelo erover zegt.

"Tijdens de strafzaak heb ik bewust mijn mond gehouden. Ik wilde voorkomen dat mensen zouden denken dat ik mezelf wilde redden", vertelt Vloet in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ja, ik ben veroordeeld. Terecht ook. Daarom accepteer ik ook mijn straf. Maar ik ben geen monster. Wat ze niet mogen vergeten: ik ben ook mens. Voor anderen misschien niet, maar ik ben het wel. Ik ben een mens die dit ook niet heeft gewild. Maar een onvergefelijk fout heeft gemaakt."

"Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan het ongeluk denk. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Maar je moet ook door. Je kan daarmee niet wachten tot de dag dat je uit de gevangenis komt", vervolgt Vloet. "Het ongeluk, de gevolgen. Dat Gio is overleden. Dat staat bovenaan en draag ik voor de rest van mijn leven mee. Verder heb ik mijn carrière verkloot, heb ik de mensen om me heen, onder wie mijn ouders en mijn zusjes, meegesleurd in dit proces. Dat doet veel pijn."

Vloet is van plan zijn straf uit te zitten in Nederland en lijkt dus een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. "Voor de zitting ben ik uit Rusland overgekomen. Dat doe je niet als je wil vluchten. Voor de nabestaanden was het belangrijk dat ik daar was. Daarom keek ik ze ook aan, toen ze het woord namen."