Dit zegt Ihattaren over zijn droom om een comeback te maken in het voetbal

Dit zegt Ihattaren over zijn droom om een comeback te maken in het voetbal

14 september om 07:35
Laatste update: 16 september om 13:41

Mohamed Ihattaren heeft zaterdag een boekje opengedaan over zijn wens om weer een profvoetballer te worden. De oud-speler van onder meer PSV, Ajax en Juventus legt in een openhartig verhaal uit dat hij nu meer duidelijkheid wil over zijn leven. 

Dit zegt Ihattaren over zijn droom om een comeback te maken in het voetbal

De inmiddels 22-jarige Ihattaren kreeg bij Slavia Praag een laatste kans, maar de speler moest al gauw met de B-ploeg meetrainen en gleed vervolgens verder af. In Nederland hadden de meeste mensen het talent al afgeschreven. "Maar nu is het duizend procent anders", meent de voetballer in gesprek met De Telegraaf. "Omdat ik alles had vergooid, geen doel meer in mijn leven had en mentaal in de knoop zat, had ik geen rem meer en at ik me moddervet. Op een gegeven moment woog ik 117 kilo. Overdag sliep ik en 's nachts was ik wakker. Ik kon niet slapen. Nee, ik wilde niet slapen, want dan begon het. Dan zag ik beelden van mijn vader voor me."

Na het meermaals afwijzen van hulp ging Ihattaren uiteindelijk tóch overstag. Het doel? Weer terugkeren in de voetballerij. 'Mijn broers vroegen me wat ik nu met mijn leven wilde. Ik zei: voetballen. Maar dat kon ik voorlopig vergeten. Zij willen alleen dat ik als mens weer gelukkig word. We praten nu alleen over de mens Mo, die de pijn moet verwerken."

De reis is nog ver, maar Ihattaren wil er alles aan doen om weer zoals vanouds weer te gaan voetballen. Daarvoor moet de speler wel verleidingen kunnen weerstaan. "Mijn familie, een paar vrienden en de groep professionals die ik om me heen heb, zijn alles wat ik nodig heb. Daar komt niemand meer bij. Ik weet dat er van veel kanten weer aan me gaat worden getrokken als het me is gegund om terug te keren in de voetballerij. Maar ik focus me op de mensen op wie ik kan rekenen en die het beste met mij voor hebben.