Dit is hoe Klaassen Farioli heeft weten te overtuigen bij Ajax

Dit is hoe Klaassen Farioli heeft weten te overtuigen bij Ajax

14 september om 08:45
Laatste update: 14 september om 08:45

Davy Klaassen verliet Internazionale in de zomer en enkele weken later is een terugkeer bij Ajax ineens wellicht aan de maak. De middenvelder houdt zijn conditie op peil in de hoofdstad, maar trainer Francesco Farioli zou overtuigd zijn van de kwaliteiten van de routinier. VoetbalNieuws.nl verklaart hoe Klaassen de trainer wist te overtuigen. 

Dit is hoe Klaassen Farioli heeft weten te overtuigen bij Ajax

Volgens een reconstructie van ESPN legde Klaassen zelf als eerste contact met Ajax met de vraag of hij mocht meetrainen met Jong Ajax om zijn conditie op peil te houden. Trainer Frank Peereboom had geen bezwaar en binnen de kortste keren stond Klaassen op het trainingsveld van De Toekomst. Aangezien Ajax na de interlandperiode nog niet volledig is, trainden Ajax 1 en Jong Ajax één dag nadat Klaassen arriveerde tegen elkaar. Farioli zou onder de indruk zijn geweest van wat de speler liet zien.

Enkele dagen later mocht Klaassen meetrainen met de hoofdploeg van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. 'De rechtspoot was verbaal nadrukkelijk aanwezig bij de pass- en trapvormen en positiespellen. Ook had hij zijn vizier op scherp bij een afrondoefening. Farioli zag het allemaal goedkeurend aan en raakte overtuigd van de meerwaarde van Klaassen', aldus ESPN.

Een rentree van Klaassen zou opstomend talent kunnen tegenhouden, maar toch lijkt het eraan te komen. 'De beleidsmakers wilden ervoor waken dat de ontwikkeling van Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson wordt geremd. Na aandringen van Farioli, die gelooft dat Klaassen een sportieve meerwaarde kan bieden én het algehele niveau omhoog tilt, lijkt de Italiaan alsnog zijn zin te krijgen.'