'Van Praag weigert Ajax te verlaten'

'Van Praag weigert Ajax te verlaten, bestuursraad wil nieuwe voorzitter aanstellen'

14 september om 09:25
Laatste update: 14 september om 09:25

De bestuursraad van Ajax wil na het vertrek van Susan Lenderink ook een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen opstellen, maar Michael van Praag is voorlopig niet van plan te vertrekken, aldus Het Parool. Inmiddels staan er zeven posities open in het bestuur van Ajax. 

Intern is het nog altijd rommelig bij Ajax en naast Lenderink kondigden ook RvC-leden Georgette Schlick, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Leo van Rijk aan dat ze zullen vertrekken uit Amsterdam. 'Hoewel de bijna 77-jarige Van Praag geen aanstalten maakt om ook op te stappen, wil de bestuursraad van Ajax, grootaandeelhouder van de beursgenoteerde voetbalclub, ook een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen aanstellen', voegt Het Parool daar aan toe.

Op sportief vlak heeft Ajax de zaken tot dusver beter op orde dan vorig seizoen, maar intern spookt het. 'Er is op dit moment niet alleen behoefte aan een linksbuiten, maar ook aan een competente clubleiding', stelt Gerben Everts, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters. Ook is Ajax op zoek naar een nieuwe algemeen directeur: sinds het aftreden van Alex Kroes, die nu technisch directeur is, wordt die positie tijdelijk ingevuld door Menno Geelen. VanP