PSV kan mogelijk toeslaan: oud-target laat contract ontbinden bij Salzburg

Oumar Solet transfervrij
14 september om 11:40
Laatste update: 14 september om 11:40

Oud PSV-target Oumar Solet is transfervrij en dus kunnen de Eindhovenaren mogelijk toeslaan. De centrale verdediger trok eerder al de interesse, maar toen besloot PSV een andere weg in te slaan. Bij zijn vorige werkgever liet Solet zijn contract ontbinden.

Red Bull Salzburg laat via de officiële clubkanalen weten dat Solet en de Oostenrijkers per direct uit elkaar gaan. De verdediger heeft zijn contract laten ontbinden bij de ploeg van Pepijn Lijnders. Het is niet bekend om welke reden de Fransman heeft besloten te vertrekken. Afgelopen seizoen speelde Solet in 21 wedstrijden mee, maar sinds de komst van Lijnders speelde hij nog geen enkele keer.

PSV had tijdens het transferwindow nog interesse in de centrale verdediger, maar besloot voor Adamo Nagalo te gaan. Solet kwam in beeld nadat de transfers van Sepp van den Berg en Ko Itakura waren mislukt. Volgens het Eindhovens Dagblad was er interesse, maar verder dan dat kwam het niet. Een transfer naar TSG Hoffenheim viel eerder voor Solet ook al in het water.

De 24-jarige is één meter 92 lang en rechtsbenig. Eerder speelde Solet in Frankrijk voor Stade Lavallois en Olympique Lyon voor hij in 2020 voor 4.5 miljoen euro door Red Bull Salzburg werd gekocht. In totaal speelde de Fransman 106 wedstrijden voor de Oostenrijkse club en daarin scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists. Nu hij transfervrij is kan de verdediger staan en gaan waar hij wil.