'Deze ingrijpende maatregel wordt er genomen voor de veiligheid van Lamine Yamal'

'Deze ingrijpende maatregel wordt er genomen voor de veiligheid van Lamine Yamal'

14 september om 13:54

FC Barcelona heeft besloten om Lamine Yamal voortdurend te beveiligen. Dit besluit komt nadat zijn vader slachtoffer werd van een steekpartij. De jonge aanvaller en zijn familie worden nu 24/7 in de gaten gehouden.

De vader van Yamal raakte gewond bij een steekincident en belandde in het ziekenhuis. Hoewel hij inmiddels herstelt, heeft het incident Barcelona doen beseffen dat Yamal extra bescherming nodig heeft. De club heeft daarom beveiliging voor hem geregeld en hem laten verhuizen naar een locatie buiten de stad.

Volgens Spaanse media heeft Barcelona deze maatregelen genomen om te zorgen dat Yamal zich volledig kan concentreren op zijn voetbalprestaties. De familie van de zeventienjarige aanvaller heeft de beveiliging geaccepteerd. Dit komt mede door de enorme publieke belangstelling rondom Yamal, die als een van de grootste talenten van het wereldvoetbal wordt gezien.

Met de continue beveiliging wil de club voorkomen dat Yamal of zijn familie opnieuw betrokken raken bij gevaarlijke situaties.