Dit zegt Man of the Match Matthijs de Ligt na zijn goal voor Manchester United

Dit zegt Matthijs de Ligt na een bewogen week bij Oranje en Manchester United

14 september om 16:16

Matthijs de Ligt heeft zich na een moeilijke interlandweek bij Oranje herpakt door een uitblinkende rol te spelen bij Manchester United. In de 0-3 overwinning op Southampton was de verdediger niet alleen sterk in de achterhoede, maar opende hij ook de score met een kopbal uit een hoekschop. Hij werd uiteindelijk verkozen tot Man van de Wedstrijd.

Na afloop sprak De Ligt met Viaplay over de druk die op Manchester United lag na een tegenvallende seizoenstart. "Drie punten uit drie wedstrijden is niet genoeg, dus er lag druk op deze wedstrijd", vertelde hij. Een cruciaal moment in de wedstrijd was een gestopte strafschop door doelman André Onana. "Alle credits naar André, hij veranderde de wedstrijd voor ons", aldus De Ligt.

De Ligt scoorde kort na de redding van Onana en droeg zijn doelpunt op aan zijn vrouw, die jarig was. "Deze goal is voor haar", zei hij lachend. Ondanks de zware kritiek die hij tijdens de interlandperiode met Oranje kreeg, voelde De Ligt geen extra druk om zich te bewijzen. "Soms gaat het niet zoals je wilt, maar je moet altijd positief blijven."

Hoewel hij vlak voor tijd met kramp werd gewisseld, maakte De Ligt zich geen zorgen. "Het was voor het eerst in vijf maanden dat ik drie wedstrijden op rij speelde, dus ik heb ritme nodig. Het was een topresultaat vandaag."