PSV heeft aan vliegende start genoeg en pakt volle buit tegen NEC

14 september om 18:23

PSV heeft zaterdag een zeer eenvoudige zege geboekt op NEC. De Eindhovenaren kwamen al vroeg op rozen in het Philips Stadion en speelden vervolgens het duel zakelijk uit wat resulteerde in een 2-0 overwinning.

PSV schoot uit de startblokken in de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen. In de tiende minuut ontsnapte Guus Til aan de NEC-defensie en dus besloot Kodai Sano aan de noodrem te trekken en de PSV'er onderuit te halen in het strafschopgebied. De uitkomst was een strafschop voor de thuisploeg en een rode kaart voor de Japanner. Luuk de Jong ging vervolgens achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

Vijf minuten later profiteerde PSV al van de man meer situatie en kwam het via Til op 2-0. En dus was de wedstrijd pas een kwartier, maar leek de strijd gestreden. Vlak voor rust poeierde Olivier Boscagli de bal nog op de lat, maar verder kwam de thuisploeg niet meer tot grote kansen tegen de Nijmegenaren.

In de tweede helft leek PSV het wel mooi te vinden en zich te focussen op de midweekse Champions League-speelronde. De ploeg van Bosz drong niet echt aan, maar gaf ook niks weg tegen het tiental van NEC. De drie punten waren binnen en dat zorgt ervoor dat PSV na vijf speelrondes op de volle vijftien punten staat, wat betekent dat het de koploper van de Eredivisie is.