Zo verliep de vorige Noord-Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal

15 september om 14:20

Zondagmiddag staat de Noord-Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal op het programma. Beide ploegen zullen strijden om de eer en belangrijke punten in de Premier League. Tijdens de vorige ontmoeting in april wist Arsenal een cruciale overwinning te boeken. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe die ontmoeting verliep.

Arsenal wist eerder dit jaar een cruciale overwinning te boeken op aartsrivaal Tottenham Hotspur in de Noord-Londense derby. De ploeg van Mikel Arteta won met 2-3 in een spannend duel, wat hun titelhoop voor het eerst in twintig jaar nieuw leven inblies.

De wedstrijd begon hectisch voor Tottenham, waarbij Pierre-Emile Højbjerg onbedoeld de tegenstander hielp door in de 14e minuut de bal in eigen doel te koppen. Tottenham leek al snel de gelijkmaker te scoren via Micky van de Ven, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Arsenal bleef vervolgens drukken en kwam vijf minuten later op 0-2 dankzij een prachtige schuiver van Bukayo Saka.

Arsenal liet ook na de pauze zien waarom ze zo sterk waren in standaardsituaties. Uit een corner maakte Kai Havertz de 0-3. Hoewel Tottenham in de slotfase nog twee keer scoorde, wist Arsenal de overwinning over de streep te trekken.