In deze functie keert Giorgio Chiellini terug bij zijn 'oude liefde' Juventus

In deze functie keert Giorgio Chiellini terug bij zijn 'oude liefde' Juventus

15 september om 15:30

Giorgio Chiellini keert na twee jaar afwezigheid terug bij zijn oude liefde, Juventus. De Italiaanse topclub maakte bekend dat de voormalig verdediger per 16 september aan de slag gaat als manager van relaties met nationale en internationale voetbalinstanties.

Chiellini vetrok na een succesvolle carrière als speler en zal nu buiten het veld een belangrijke rol vervullen bij De Oude Dame. Na zeventien seizoenen bij Juventus verliet Chiellini de club in 2022 en speelde hij anderhalf jaar bij het Amerikaanse LAFC, waar hij zijn actieve loopbaan als speler beëindigde. Gedurende zijn tijd bij Champions League-tegenstander van PSV kwam de Italiaanse verdediger in 561 wedstrijden in actie. Hij scoorde 36 keer en gaf 26 assists. Daarnaast werd Chiellini negen keer landskampioen en won hij vijf keer de Italiaanse beker, wat hem een absolute clublegende maakt.

Juventus verwelkomde Chiellini terug met lovende woorden: "Chiellini heeft Juventus nooit echt verlaten. Zijn hart, ziel en waarden zijn altijd verbonden geweest met de club, zowel op het veld als daarbuiten. Welkom thuis, Giorgio!" Met zijn nieuwe functie zal Chiellini een belangrijke schakel zijn in de verbinding tussen Juventus en de voetbalinstanties wereldwijd.