Arsenal toont zich de beste van Noord-Londen na nipte zege in voetbalgevecht

15 september om 16:56

Arsenal heeft de eerste Noord-Londense derby van het seizoen tegen Tottenham Hotspur met 0-1 gewonnen in een fysiek en tactisch gevecht. Een rake kopbal van Gabriel Magalhães na een corner van Bukayo Saka bleek uiteindelijk het verschil te maken.

Tottenham begon de wedstrijd sterk en had in de openingsfase meer balbezit. Heung-min Son en Dominic Solanke creëerden gevaar, maar doelman David Raya van Arsenal stond zijn mannetje en hield zijn ploeg op de been. Arsenal kreeg in de eerste helft ook kansen, vooral via Gabriël Martinelli en Kai Havertz, maar Spurs-doelman Guglielmo Vicario wist beide schoten knap te pareren. Ondanks het aanvallende spel van beide teams gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in, met al zeven gele kaarten op het scorebord.

Na rust bleef het spel op en neer gaan, maar in de 64e minuut brak Arsenal de ban. Uit een perfect genomen corner van Bukayo Saka kopte Gabriel Magalhães ongedekt de bal achter Vicario, die geen schijn van kans had. Tottenham-trainer Ange Postecoglou reageerde meteen met een dubbele wissel, waarbij Pape Sarr en Wilson Odobert werden ingebracht om het tij te keren, maar de Spurs wisten niet door de defensie van Arsenal heen te breken.

Tottenham probeerde in het laatste deel van de wedstrijd nog druk te zetten met Brennan Johnson en James Maddison die enkele gevaarlijke aanvallen opzetten. Toch bleef Arsenal defensief solide, waarbij Jurrien Timber en William Saliba cruciaal waren in het afstoppen van de aanvallen van Spurs. Ondanks het thuisvoordeel en een luidruchtig publiek kon Tottenham geen gelijkmaker forceren. Arsenal hield stand en pakte daarmee drie belangrijke punten in de Premier League.

Met deze overwinning versterkt Arsenal zijn positie in de bovenste regionen van de competitie, terwijl Tottenham blijft steken op vier punten uit vier wedstrijden.