Kogel door de kerk: Klaassen tekent bij Ajax en keert wederom terug

Kogel door de kerk: Klaassen tekent bij Ajax en keert wederom terug
17 september om 19:33

Davy Klaassen mag zich weer Ajacied noemen. De middenvelder heeft in Amsterdam een contract getekend tot het einde van het seizoen nadat hij de medische keuring heeft doorstaan. 

Sinds vorige week trainde Klaassen mee met de selectie van Ajax. In eerste instantie was het de bedoeling dat de middenvelder enkel zijn conditie op peil zou houden bij de Amsterdammers. Klaassen wist echter tijdens de trainingen de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Ook in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ajax en Jong Ajax, waar Klaassen met Jong speelde, maakte hij indruk op trainer Francesco Farioli. De Italiaan wilde Klaassen graag bij zijn selectie houden en die wens is nu ingewilligd. 

Klaassen debuteerde dertien jaar geleden voor Ajax en kwam in twee periodes tot 321 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin scoorde de speler 91 doelpunten en gaf hij vijftig assists. De 41-voudig international speelde daarnaast voor Everton, Werder Bremen en Internazionale, waar hij vorig seizoen nog landskampioen werd in Italië.