Dit zegt Henk Fraser over een mogelijk ontslag bij RKC Waalwijk

Dit zegt Henk Fraser over een mogelijk ontslag bij RKC Waalwijk

15 september om 19:45

Henk Fraser voelt geen angst voor een mogelijk ontslag bij RKC Waalwijk, ondanks de zeer teleurstellende seizoensstart. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg nog geen punten behaald, en met slechts twee doelpunten voor en vijftien tegen verkeert RKC in een moeilijke positie. Toch blijft Fraser nuchter onder de groeiende druk, laat hij weten tegenover ESPN.

Na de 3-0 nederlaag tegen Willem II sprak Fraser over zijn toekomst en de situatie van de club. "Je weet dat zulke zaken spelen in de voetbalwereld, maar ik ben daar niet mee bezig, ik heb wel wat anders aan mijn hoofd", zei hij, verwijzend naar de speculaties over zijn positie. Supporters roepen om zijn ontslag, maar de trainer benadrukt dat dit buiten zijn controle ligt. "Het is niet aan mij, ik heb daar geen invloed op."

Fraser gelooft nog altijd in de samenwerking met zijn spelers, ondanks de tegenvallende resultaten. "Het gros heeft geen probleem met mij en ik zeker niet met hen", zegt hij. Toch erkent hij dat er altijd spelers kunnen zijn die er anders over denken.

Daarnaast is Fraser realistisch over de uitdaging die voor hem ligt. "In de situatie waarin we nu zitten, moet ik het links- of rechtsom aan de praat zien te krijgen en dat is nog niet gelukt", gaf hij toe. "Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk." Ondanks de slechte resultaten blijft Fraser optimistisch. "Wij zijn geen opgevers", benadrukt hij, verwijzend naar de moeilijke periode die RKC ook vorig seizoen doormaakte.