Hierom is Go Ahead-trainer Paul Simonis woedend op Bobby Adekanye

Hierom is Go Ahead-trainer Simonis niet blij met het gedrag van Adekanye

15 september om 20:03

Paul Simonis, trainer van Go Ahead Eagles, heeft scherpe kritiek geuit op Bobby Adekanye na zijn gedrag tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-2 winst). De aanvaller werd in de 69e minuut gewisseld, maar liet duidelijk merken het hier niet mee eens te zijn. Adekanye zocht voortijdig de kleedkamer op, tot grote ergernis van Simonis.

"Deze reactie gaat te ver," zei Simonis na afloop tegen ESPN. "Hij hoeft me geen hand te geven na een wissel, dat is allemaal prima. Maar je zit midden in een zware wedstrijd en ik vind dat je niet naar binnen kunt lopen. Je mag boos zijn, emoties horen erbij, maar je moet even tot drie kunnen tellen."

Simonis was verder wel te spreken over de inzet van Adekanye. "Hij heeft zeventig minuten lang met hoge intensiteit gespeeld. Als buitenspeler heeft hij enorm veel energie geleverd. Dat was een mooi moment om hem te wisselen, maar dit gedrag nadien is gewoon niet professioneel. Daar gaan we het intern nog over hebben."

Adekanye kende vorig seizoen een teleurstellende reeks zonder doelpunten, maar wist dit seizoen al een keer te scoren tegen RKC Waalwijk. Desondanks zorgt zijn reactie na de wissel nu voor interne spanningen. "Ik snap de emotie, maar dit is niet hoe je ermee omgaat", aldus Simonis.