Bergwijn spreekt zich wederom uit over Oranje: dit zegt de aanvaller over de beeldvorming

Bergwijn spreekt zich wederom uit over Oranje: dit zegt de aanvaller over de beeld
16 september om 07:36
Laatste update: 16 september om 07:30

Steven Bergwijn maakte zondag zijn debuut in de Saudi Pro League. De aanvaller, die in de zomer Ajax achter zich liet voor Al-Ittihad, debuteerde met twee assists en sprak zich na afloop uit over Ronald Koeman. VoetbalNieuws vertelt je wat de buitenspeler te vertellen heeft.

Bergwijn trok voor ongeveer 21 miljoen euro naar Al-Ittihad. De aanvaller krijgt nu jaarlijks negen miljoen euro overgemaakt en heeft vooral niet meer te maken met de bakken kritiek die hij in Amsterdam kreeg. Na zijn stap gaf Koeman hem een veeg uit de pan, iets waar hij zelf weer zeer kritisch op reageerde.

Wat zegt Bergwijn over zijn ruzie met Ronald Koeman?

Bergwijn gaf bij zijn debuut twee assists. De aanvaller sprak na afloop met de media die hem vroegen of het niveau van de Saudi League, zoals velen zeggen, te laag is voor een oproep voor Oranje. "Dat denken ze daar. Misschien dat ze eerst moeten komen kijken en dan pas praten", vertelt Bergwijn opgetekend door ESPN. Of zijn sterke debuut iets verandert aan de beeldvorming, laat de aanvaller in het midden. "Dat moeten we afwachten", lacht Bergwijn.

Over zijn nieuwe club is Bergwijn lyrisch. "Wat Al-Ittihad-fans doen is gekkenwerk. Ze juichen serieus 90 minuten. Ittihad-fans, bedankt voor het warme welkom. Ik voel me hier thuis. Bedankt dat jullie me opnemen in jullie familie. Voordat ik kwam, probeerde ik naar de liedjes te luisteren. Ik begrijp de taal niet, maar ik kijk op YouTube naar de fans en dat is geweldig."