Dit zegt Arne Slot over de aanstaande Champions League-ontmoeting met AC Milan

Dit zegt Arne Slot over de aanstaande Champions League-ontmoeting met AC Milan
16 september om 20:50

Arne Slot kijkt uit naar het Champions League-duel tussen Liverpool en AC Milan, dat dinsdag wordt gespeeld in San Siro. De wedstrijd valt op een bijzondere dag voor de trainer, die op 17 september zijn 46ste verjaardag viert. "Ik denk dat het de eerste keer is dat mijn verjaardag niet zo belangrijk is", vertelde Slot op de persconferentie in aanloop naar het duel. 

Hoewel Liverpool zaterdag teleurstellend verloor van Nottingham Forest, verwacht Slot een heel ander duel tegen de Italianen. "Niet alleen de journalisten waren teleurgesteld, het team en de spelers ook", zei Slot. "Maar tegen Milan is het een totaal andere wedstrijd. We moeten teleurgesteld zijn als we thuis verliezen, dat hoort bij een club als Liverpool." Hij benadrukte dat de nederlaag tegen Forest in perspectief moet worden gezien en dat hij het goede gevoel wil terugwinnen tegen Milan.

Slot heeft veel respect voor AC Milan, maar benadrukt dat angst geen rol speelt. "Ik denk niet dat er een manager is die bang is om tegen een ander team te spelen. Maar we hebben veel respect voor AC Milan, ze hebben kwaliteit. Ze lieten dat zien met hun 4-0 overwinning", aldus Slot. Specifiek noemde hij Tijjani Reijnders en Rafael Leão als spelers om in de gaten te houden.

Federico Chiesa, de nieuwe aanwinst van Liverpool, zal hoogstwaarschijnlijk niet in de basis starten. "Verwacht hem niet in de basiself", liet Slot weten. "Hij trainde een periode alleen bij Juventus, dus negentig minuten lukt nog niet."