Rabiot heeft nieuwe club: dit zegt de Fransman over zijn omstreden transfer

Rabiot heeft nieuwe club: dit zegt de Fransman over zijn omstreden transfer

16 september om 22:30

Adrien Rabiot heeft zich uitgesproken over zijn onverwachte overstap naar Olympique Marseille. In een interview met BFM geeft de middenvelder aan dat hij niet had verwacht dat de gesprekken met de Zuid-Franse club tot een transfer zouden leiden. Toch koos de 29-jarige Fransman uiteindelijk voor een contract bij Marseille.

Rabiot, die deze zomer transfervrij vertrok bij Juventus, werd eerder in verband gebracht met grote clubs als Liverpool, Manchester United en FC Barcelona. Desondanks viel zijn keuze op Marseille, wat opvallend is gezien zijn verleden bij rivaal Paris Saint-Germain. "In eerste instantie leek het onwaarschijnlijk, maar na veel gesprekken met Medhi Benatia (technisch directeur bij Marseille) kwamen we tot een akkoord", aldus Rabiot.

De middenvelder gaf verder aan dat het project van Marseille hem erg aansprak. "Ik heb ook met de trainer gesproken en het project spreekt me erg aan", vertelt hij. Rabiot benadrukt dat de passie voor voetbal in Marseille meespeelde in zijn keuze: "Het is een stad die leeft voor voetbal, het zorgt ervoor dat je zin hebt om te spelen en te winnen."