Wie is Ivan Perisic, de transfervrije Kroaat waar PSV mee in gesprek is?

Wie is Ivan Perisic, de transfervrije Kroaat die door PSV is opgehaald?

18 september om 18:26
Laatste update: 18 september om 18:26

PSV heeft zich versterkt met Ivan PerisicDe 35-jarige Kroaat is na zijn vertrek bij Hajduk Split transfervrij en gaat zijn loopbaan bij grote clubs nu vervolg geven in Eindhoven. VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Wie is Ivan Perisic?

Clubcarrière
Ivan Perisic werd geboren op 2 februari 1989 in Split, Kroatië. De 35-jarige vleugelspeler staat bekend om zijn tweebenigheid en is met zijn lengte van 1,86 meter een imposante verschijning op het veld. Perisic heeft een lange en succesvolle carrière achter de rug, waarbij hij voor enkele van de grootste clubs in Europa heeft gespeeld, zoals Borussia Dortmund, Internazionale en Bayern München. Daarnaast is hij een vaste waarde geweest voor het Kroatische nationale team, waarvoor hij 136 interlands heeft gespeeld.

Perisic begon zijn professionele carrière bij het Franse FC Sochaux, waarna hij zijn naam vestigde in België bij Club Brugge. Daar won hij de prijs voor Profvoetballer van het Jaar in het seizoen 2010/11, toen hij ook topscorer van de Belgische competitie werd met 22 doelpunten. Na zijn succes in België verhuisde hij naar Duitsland, waar hij vijf jaar bij Borussia Dortmund speelde en later naar VfL Wolfsburg verkaste.

In 2015 maakte Perisic de overstap naar Internazionale, waar hij een belangrijke rol speelde in de aanvalslinie van de Italiaanse grootmacht. Hij won daar de Serie A in het seizoen 2020/21. Een van de hoogtepunten van zijn carrière was echter zijn verhuurperiode aan Bayern München in het seizoen 2019/20, waarin hij de Champions League, Bundesliga en de DFB-Pokal won, oftewel de 'treble'. Zijn tijd bij Bayern bewees nogmaals zijn veelzijdigheid en waarde als vleugelspeler op het hoogste niveau.

Interlandcarrière
Op internationaal niveau was Perisic een sleutelfiguur in het Kroatische nationale team dat in 2018 de finale van het WK bereikte, waar ze nipt verloren van Frankrijk. Zijn prestatie tijdens dat toernooi, waarin hij onder andere scoorde in de halve finale tegen Engeland, maakte hem tot een van de belangrijkste spelers van zijn land.

PSV gaat voor de transfervrije speler
Nu is PSV in gesprek met de transfervrije Perišić, die na zijn vertrek bij Hajduk Split op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Met zijn ervaring, tactisch inzicht en bewezen kwaliteiten kan hij een waardevolle aanwinst zijn voor de Eindhovense club, vooral in hun zoektocht naar Europese glorie en de landstitel.