PSV begint Europees avontuur in mineur: efficiënt Juventus blijkt maatje te groot

PSV begint Europees avontuur in mineur: efficiënt Juventus maatje te groot in Turijn

17 september om 20:36

PSV is er dinsdagavond niet in geslaagd te stunten in het eerste Champions League-duel op bezoek bij Juventus. De ploeg van Peter Bosz begon aardig aan het treffen, maar de efficiëntie van de thuisploeg zorgde uiteindelijk voor een ruime overwinning voor de Italianen: 3-1.

Zowel Juventus als PSV begonnen in de sterkste formatie. Bosz koos voor een middenveld met Jerdy Schouten, Joey Veerman en Guus Til, terwijl Teun Koopmeiners bij Juve in de basis mocht starten. De Eindhovense bezoekers startten goed aan het duel en kregen zelfs de beste kansen, maar onder meer Johan Bakayoko wist niet te scoren. Aan de andere kant lag de bal er wel direct in: Kenan Yildiz kreeg genoeg ruimte om uit te halen en vond de kruising.

PSV was het na de eerste treffer even kwijt en daar wist De Oude Dame meteen van te profiteren: zes minuten na de openingstreffer kon Weston McKennie van dichtbij ongehinderd binnentikken. Na een sterke openingsfase moest PSV het spel overlaten aan Juventus, dat niet veel kansen nodig had om een ruime voorsprong op te bouwen.

In de tweede helft poogde PSV de rug weer te rechten, maar de koelbloedige Italianen maakten daar meteen een einde aan. Na slechts zes minuten vond Vlahovic ploeggenoot Nicolás González, die beheerst binnenschoot. Juventus dicteerde het spel en ook na de 3-0 kwamen de Italianen weinig meer in de problemen. Bij PSV kwamen Mauro Júnior, Noa Lang en Ricardo Pepi nog binnen de lijnen.

Het leek er lange tijd op dat PSV met 3-1 ging verliezen, maar in minuut 93 wisten de Eindhovenaren alsnog te scoren. De ingevallen Ismael Saibari wist bij zijn vierde kans wél doel te treffen, waardoor een mogelijk belangrijk doelpunt wordt gepakt door de ploeg van Bosz.

Door de nederlaag begint PSV slecht aan de nieuwe opzet van de Champions League. Er is nog genoeg tijd om te herstellen van de nederlaag: in deze opzet speelt PSV nog zeven wedstrijden in de groepsfase in plaats van vijf.