Italiaanse ochtendkranten vieren feest: 'Een droomdebuut voor Motta'

Italiaanse ochtendkranten over Juventus - PSV
18 september om 08:15

Waar de Nederlandse pers ongelofelijk uithaalde naar PSV was de Italiaanse pers dolblij. Juventus keerde met een klinkende 3-1 overwinning terug in de Champions League en dat was reden voor een lofzang. Wat schreven de ochtendkranten in Italië? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Juventus vierde hun terugkeer in de Champions League op indrukwekkende wijze met een 3-1 overwinning op PSV. De Italiaanse kranten zijn het erover eens: Juve domineerde, en Kenan Yildiz was de absolute uitblinker. De jonge Turkse ster steelt de show, en coach Thiago Motta geniet van een droomdebuut in Europa. Verder maakten ook Weston McKennie en Nicolás González doelpunten voor de Oude Dame. Slechts in de allerlaatste minuut kon Ismael Saibari nog een eretreffer maken.

'Juventus was te veel voor PSV'

La Gazzetta dello Sport benadrukt hoe Juventus de overhand kreeg na een sterke openingsfase van PSV. 'Juventus was te veel voor PSV, dat na een goede start Yildiz en zijn teamgenoten niet aankon. Ondanks hun balbezit creëerde PSV weinig kansen en werd het in Turijn overheerst.' Saibari's doelpunt in blessuretijd was slechts een doekje voor het bloeden, want 'de wedstrijd was al lang beslist.'

'Yildiz breekt Del Piero's record'

Volgens Tuttosport was het 'een avond van feest en openbaring' voor Juventus. 'PSV werd gedomineerd, terwijl de fans van Juve een nieuwe nummer tien zagen in de geest van Del Piero,' schrijft de krant, verwijzend naar Yildiz, die op 19-jarige leeftijd Del Piero’s record brak als jongste doelpuntenmaker van Juventus in de Champions League.

Corriere dello Sport prijst Juventus voor hun 'superieure teamprestatie' en noemt het een verdiende overwinning. 'Juventus schitterde, en Yildiz liet de fans denken aan de gloriedagen van Del Piero.; Het enige minpunt was het late tegendoelpunt van PSV, maar dat deed niets af aan de overmacht van de Bianconeri.

'PSV overweldigd'

La Repubblica beschrijft hoe PSV na een sterke start de grip verloor. 'De ploeg van Peter Bosz liet Juventus aanvankelijk schrikken, maar na Yildiz' schitterende doelpunt was het gedaan met de spanning in de wedstrijd.' De krant concludeert: 'Juventus toonde een energie en geest die we al jaren niet meer hebben gezien.' Ook Il Giornale zag dat slechts het begin in evenwicht was. 'De wedstrijd was in de eerste twintig minuten van de wedstrijd in evenwicht, waarbij de Nederlanders uitdagender waren dan de gastheren die, toen ze eenmaal het voordeel vonden bij de jonge Turk, met zijn eerste doelpunt in de Champions League, wat losser werden en gemakkelijk wonnen.'