Dit is de huidige stand in de groep van Nederland op het WK zaalvoetbal

Hoe staat Nederland ervoor op het WK zaalvoetbal?
18 september om 10:15

Na twee speelrondes in de groepsfase heeft Nederland nog altijd alles in eigen hand op het WK zaalvoetbal. Eerder werd tweemaal gelijk gespeeld. Hoe staat het ervoor in de poule van Oranje? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Lang zag het ernaar uit dat Nederland tegen Costa Rica zou gaan winnen. Oranje kwam op achterstand, maar knokte zich knap terug in de wedstrijd en via een schitterend doelpunt uit een corner werd zelfs de wedstrijd geheel omgedraaid. Toch ging het op het laatste moment weer mis. Vlak voor tijd maakten de Costa Ricanen gelijk en zodoende was het tweede gelijkspel een feit. Eerder tegen Oezbekistan gaf Oranje ook een voorsprong uit handen en dus zal een zuur gevoel overheersen na de eerste twee groepsduels.

Hoe staat het ervoor in de poule van Nederland?

Nederland is in poule A ingedeeld met Paraguay, Oezbekistan en Costa Rica. Het eerstgenoemde land is al gekwalificeerd en ook het beste land van de groep. Paraguay won beide wedstrijden en heeft dus zes punten. Momenteel voor de laatste speelronde heeft Oranje plek twee in handen met twee punten, maar de zaalvoetballers moeten het nog opnemen tegen Paraguay. Oezbekistan en Costa Rica volgen op plek en drie en spelen op de laatste speeldag tegen elkaar.

De nummer één en twee van de poule zullen doorgaan naar de knock-outfase, terwijl de vier beste nummers drie afvallen. Hoogstwaarschijnlijk heeft Nederland genoeg aan nog een gelijkspel om door te gaan, maar twee punten kunnen ook al genoeg zijn. Daarvoor is Oranje wel afhankelijk van andere groepen. Op de laatste speeldag speelt Nederland dus tegen het al geplaatste Paraguay, mogelijk helpt daarbij dat de Paraguayanen niet meer hoeven en dus heeft Oranje nog altijd alles in eigen hand.

De huidige stand in de poule van Nederland:

1. Paraguay 2-6 (+6)
2. Nederland 2-2 (0)
3. Oezbekistan 2-1 (-3)
4. Costa Rica 2-1 (-3)