Daniele De Rossi ontslagen bij AS Roma

Update: Roma stelt direct nieuwe trainer aan na ontslaan De Rossi

18 september om 18:45
Laatste update: 18 september om 18:45

Het avontuur van clublegende Daniele de Rossi bij AS Roma is afgelopen. De oud-speler volgde José Mourinho op, maar is na een slechte start ontslagen. Daarmee blijft zijn werktermijn op slechts dertig wedstrijden steken.

Na meerdere nieuwsberichten uit de Italiaanse en internationale media maakte AS Roma niet veel later bekend dat De Rossi was ontslagen. De Italiaan werd aangesteld als opvolger van de eerder ontslagen Mourinho en kende een vliegende start. Ook Feyenoord moest eraan geloven, want de Rotterdammers speelden gelijk en verloren van de Giallorossi.

De slechte start van AS Roma heeft de clubleiding doen besluiten hard in te grijpen. Na vier wedstrijden in de Serie A werd nog niet gewonnen en tegen Empoli werd in eigen huis zelfs verloren. Tegen Cagliari, Juventus en Genoa speelde Roma gelijk. De Italiaanse club staat onder leiding van de Amerikaanse Friedkin-familie en zij zijn niet bang om harde besluiten te nemen.

In totaal coachte De Rossi in slechts dertig wedstrijden voor zijn oude liefde. Hij won veertienmaal, speelde negen keer gelijk en verloor zeven keer. Eerder stond hij kort aan het roer bij SPAL, maar na slechts zeventien wedstrijden was het toen daar voor hem gedaan. AS Roma neemt het op zondag op tegen Udinese, waarna in de Europa League een treffen met Athletic Club wacht.

Update: AS Roma heeft bekendgemaakt dat Ivan Juric de nieuwe hoofdtrainer wordt van de ploeg. De Kroaat tekent een contract tot 2025 met een optie voor een extra jaar wanneer Roma de Champions League bereikt.