Ajax mag aan de bak: dit is wanneer Fortuna Sittard voor het laatst won van de Amsterdammers

18 september om 19:23
Laatste update: 18 september om 19:23

Ajax neemt het woensdagavond op tegen Fortuna Sittard. De Amsterdammers presteren normaliter sterk tegen de ploeg uit Limburg, maar kennen de laatste jaren wat vaker tegenstand. VoetbalNieuws vertelt je wanneer Fortuna voor het laatst won van de recordkampioen.

Ajax komt woensdagavond, na weken afwezigheid, weer in actie. De Amsterdammers zagen de wedstrijd met Fortuna uitgesteld worden aangezien zij rust kregen in verband met de Europa League-kwalificatie. Woensdag zal het er flink om spannen. Ajax staat, mede door drie wedstrijden minder gespeeld te hebben, op de vijftiende plaats.

Wanneer won Fortuna Sittard voor het laatst van Ajax?

Eerder dit jaar kende Ajax een zeer teleurstellende periode. In eigen huis werd het midden maart 2-2, dit nadat de ploeg van John van 't Schip lang tegen een achterstand aan keek. Eerder dat seizoen ging het eveneens bijna mis. Op bezoek in Sittard kreeg Ajax na tien minuten al een penalty tegen, maar mede door de misser van Tijjani Noslin eindigde de wedstrijd in 0-0.

Opvallend is te noemen dat Ajax de voorgaande negen duels wist te winnen en sinds de promotie van Fortuna in 2018 ongeslagen is tegen de Limburgers. De laatste overwinning van de ploeg uit Sittard dateert uit 2000. Destijds kreeg de ploeg van Jan Wouters er twee tegen van Matthew Amoah. Fortuna wist met 2-0 te winnen van de Amsterdammers. Iets wat in de jaren ervoor nog wel eens voor kwam, maar sindsdien niet meer gebeurde.