Ajax rekent simpel af met Fortuna, eerste minuten voor Klaassen en Weghorst

18 september om 21:51

Ajax heeft woensdagavond een simpele zege geboekt op Fortuna Sittard. De Limburgers werden met 4-0 opzij gezet in de Johan Cruijff Arena, waar Davy Klaassen en Wout Weghorst hun eerste minuten onder trainer Francesco Farioli kregen.

Ajax begon ijzersterk aan het duel met Fortuna en kwam al in de negende minuut op voorsprong via Kenneth Taylor. De middenvelder schoof van dichtbij binnen na goed voorbereidend werk van Bertrand Traoré. Diezelfde Traoré verdubbelde even later de voorsprong door een fraaie actie koelbloedig af te maken: 2-0. Op slag van rust viel al de genadeklap voor de bezoekers.

Rodrigio Guth kreeg namelijk direct rood, nadat hij de doorgebroken Chuba Akpom onderuit haalde. Na rust werd er door Ajax optimaal geprofiteerd van de man meer-situatie en dat leverde de 3-0 en 4-0 op. Youri Baas nam de derde treffer voor zijn rekening en door geblunder van Matthijs Branderhorst kon Rensch eenvoudig de vierde binnen schuiven.

In de slotfase tikte Akpom van dichtbij ook nog de 5-0 tegen de touwen, wat tevens de einduitslag was. Door de overwinning klimt Ajax naar de zevende plek met zes punten uit drie wedstrijden. De Amsterdammers hebben door de politiestakingen wel nog twee wedstrijden te goed. Zaterdag wacht het lastige uitduel met Go Ahead Eagles.