Feyenoord begint Champions League-avontuur met kansloze nederlaag tegen Leverkusen

19 september om 20:35

Feyenoord heeft een dramatische avond beleefd in de Champions League. In De Kuip werd de ploeg van Brian Priske met 0-4 overklast door Bayer Leverkusen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Duitse kampioen een maatje te groot was voor de Rotterdammers.

De eerste klap viel al na vijf minuten. Ramiz Zerrouki verloor de bal slordig op het middenveld, waarna Leverkusen razendsnel omschakelde. Florian Wirtz kreeg de bal aan de rand van het strafschopgebied en haalde uit. Zijn schot was niet eens heel hard, maar doelman Timon Wellenreuther stond verkeerd opgesteld en kon de 0-1 niet voorkomen. Feyenoord leek aangeslagen en Bayer Leverkusen rook bloed.

Na een kleine dertig minuten volgde het tweede doelpunt. Leverkusen kwam opnieuw snel uit de omschakeling en dit keer was Jeremie Frimpong de aangever. De voormalig Feyenoorder vond Alejandro Grimaldo, die de bal hard in de verre hoek schoot: 0-2. Feyenoord had geen antwoord op de snelheid en precisie van de Duitsers.

En het werd nog erger. Slechts zes minuten later lag ook de 0-3 in het net. Weer was het Frimpong die langs de rechterkant vrij mocht opkomen. Zijn scherpe voorzet werd door Wirtz binnengeschoten. Feyenoord was nergens te bekennen en kreeg vlak voor rust de definitieve mokerslag toen Edmond Tapsoba uit een hoekschop de 0-4 binnenkopte. Wellenreuther ging volledig in de fout en kon alleen maar toekijken hoe de bal het net raakte.

Bij rust was de schade al enorm en leek er voor Feyenoord geen redden meer aan. Priske bracht Gijs Smal in voor Zerrouki om meer defensieve stabiliteit te brengen, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Na rust nam Leverkusen behoorlijk wat gas terug. Dat resulteerde erin dat Feyenoord beter in de wedstrijd kwam. De ploeg wist enkele kansen te creëren in het tweede bedrijf. Quinten Timber testte Leverkusen-doelman Lukas Hradecky met een afstandsschot en Ayase Ueda dacht de eretreffer te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.