Van Bommel kan trainersloopbaan mogelijk vervolg gaan geven bij deze club

Van Bommel kan trainersloopbaan mogelijk vervolg gaan geven bij deze club

Vandaag om 08:15

RSC Anderlecht is na het ontslag van Brian Riemer op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Mark van Bommel is een van de kandidaten die de club in overweging neemt, zo meldt Het Laatste Nieuws. Van Bommel, oud-trainer van Royal Antwerp, zit momenteel zonder club nadat hij aan het einde van vorig seizoen vertrok bij Antwerp.

De 47-jarige Nederlander kende een succesvol eerste seizoen bij Antwerp, waarin hij de club naar de eerste landstitel in 66 jaar leidde. Ondanks een doorlopend contract besloten beide partijen afgelopen zomer niet verder te gaan. Anderlecht heeft inmiddels contact opgenomen met de entourage van Van Bommel, maar officiële gesprekken zijn er nog niet geweest.

Naast Van Bommel staan ook andere namen op het lijstje van Anderlecht. Thomas Letsch, Karel Geraerts en Kasper Hjulmand worden genoemd als mogelijke kandidaten. Anderlecht moet snel handelen, aangezien de club na zeven speelrondes op een vierde plaats staat in de Jupiler Pro League, op vier punten van koploper KRC Genk. De druk op een nieuwe trainer is hoog, vooral omdat Anderlecht dit seizoen ook actief is in de Europa League.

De Belgische club lijkt een voorkeur te hebben voor een ervaren coach die de ploeg naar het volgende niveau kan tillen.