'Alexander-Arnold heeft grootse plannen en doet bod om Ligue 1 club te kopen'

'Alexander-Arnold heeft grootse plannen en doet bod om Ligue 1 club te kopen'
Vandaag om 09:20
Laatste update: om 10:24

Trent Alexander-Arnold, rechtsback van Liverpool, wil volgens Franse media FC Nantes overnemen, zo meldt L’Équipe. Samen met zijn vader, Michael Arnold, die zijn zakelijke belangen behartigt via een investeringsmaatschappij in Londen, zou de Engelsman een bod hebben uitgebracht op de club.

De familie had aanvankelijk interesse in AS Saint-Étienne en Le Havre, maar hun focus verschoof uiteindelijk naar Nantes. De club wordt sinds 2007 geleid door Waldemar Kita, een zakenman die steeds meer onder druk staat vanwege de sportieve en financiële problemen van de club. Fans van de 'Canaris' zijn al langere tijd ontevreden met het beleid van Kita, die er onder meer niet in slaagde om een nieuw stadion te bouwen. Ook de moeizame onderhandelingen over televisierechten zetten zijn positie onder druk.

Volgens L’Équipe hebben de Arnolds een bod gedaan van in totaal €100 miljoen. Dit bestaat uit een directe betaling van €80 miljoen, aangevuld met een verkoperskrediet van €20 miljoen en mogelijk nog eens €40 miljoen aan bonussen. Er zouden inmiddels meerdere ontmoetingen hebben plaatsgevonden, zowel via videoconferentie als in persoon in Genève. Een laatste gesprek vond plaats in Londen, waarbij Kita akkoord zou zijn gegaan met een externe audit van de club.

Toch blijft de toekomst van de deal onzeker. Kita heeft woedend gereageerd op het uitlekken van de onderhandelingen in de media en heeft de gesprekken voorlopig stopgezet. FC Nantes ontkent officieel dat er overnamegesprekken zijn gevoerd met de familie Alexander-Arnold.