Door deze reden verhoogt Real Madrid het salaris van Bellingham en Vinícius

Door deze reden verhoogt Real Madrid het salaris van Bellingham en Vinícius
Vandaag om 11:00

Real Madrid heeft Jude Bellingham en Vinícius Júnior een aanzienlijke salarisverhoging gegeven om spanningen in de kleedkamer te voorkomen. De Engelse middenvelder en de Braziliaanse aanvaller profiteren van de komst van Kylian Mbappé, die deze zomer transfervrij overstapte van Paris Saint-Germain naar Madrid.

Mbappé ontvangt bij Real Madrid het maximale basissalaris van vijftien miljoen euro per jaar, een bedrag dat eerder alleen grootheden als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale ontvingen. Bellingham en Vinícius verdienden aanvankelijk tien miljoen euro per jaar, maar volgens Spaanse media hebben zij een salarisverhoging van vijftig procent gekregen om gelijk te komen met Mbappé. Ook David Alaba, die elf miljoen per jaar verdient, moet hierdoor zijn plaats in de salarisranglijst afstaan.

Real Madrid-president Florentino Perez zou deze beslissing hebben genomen om te voorkomen dat de onderlinge salarisverschillen voor onrust zorgen binnen de spelersgroep. Naast zijn basissalaris kan Mbappé ook rekenen op forse bonussen en een aanzienlijke tekenbonus, gezien hij transfervrij de overstap maakte van PSG.