'Hierom heeft PSV indirect met het ontslag van De Rossi bij AS Roma te maken'

'Hierom heeft PSV indirect met het ontslag van De Rossi bij AS Roma te maken'

Vandaag om 12:17

Daniele De Rossi is deze week ontslagen als trainer van AS Roma, mede door zijn kritiek op het besluit om Nicola Zalewski, een voormalig PSV-target, uit de selectie te zetten. De clubleiding besloot de vleugelspeler na mislukte onderhandelingen met PSV buiten het team te houden, maar De Rossi was het hier niet mee eens.

De Italiaan liet zich daar enkele dagen voor zijn ontslag openlijk over uit. "Ik denk niet dat de beslissing om Zalewski buiten de selectie te houden definitief is", zei De Rossi toen. "Het heeft te maken met zijn aflopende contract. De club maakte deze keuze, maar in voetbal is niets definitief. Als ze een akkoord bereiken, komt hij terug." Deze uitspraken vielen slecht bij de directie van AS Roma.

Volgens Italiaanse media rommelde het al langer binnen de club. De tegenvallende resultaten, met slechts één overwinning in elf wedstrijden, zorgden voor extra druk. De Rossi gaf aan dat de vele veranderingen in de selectie tijd nodig hadden om resultaat op te leveren, maar de clubleiding eiste snelle successen. Hierdoor liep de spanning tussen De Rossi en algemeen directeur Lina Souloukou steeds verder op.