Dit zijn de meest opvallende afwezigen in de voorselectie van Oranje

Dit zijn de meest opvallende afwezigen in de voorselectie van Oranje

Vandaag om 14:55
Laatste update: om 14:55

In de nieuwe voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober) ontbreken een aantal opvallende namen. Bondscoach Ronald Koeman heeft ervoor gekozen om onder andere Memphis Depay, Nathan Aké en Steven Bergwijn niet op te roepen.

Memphis, die in september nog zonder club zat, staat inmiddels onder contract bij Corinthians, maar heeft daar nog geen minuten gemaakt. Koeman gaf eerder aan dat de spits eerst weer wedstrijdfit moet worden voordat hij terugkeert in Oranje. Ook Nathan Aké ontbreekt door een blessure die hij opliep in de vorige interland tegen Duitsland. Steven Bergwijn, die na zijn transfer naar Al-Ittihad kritiek kreeg van Koeman, heeft aangegeven onder de huidige bondscoach niet meer voor Oranje te willen spelen.

Daarnaast missen ook Crysencio Summerville, Kenneth Taylor en Jordan Teze de voorselectie. Deze spelers waren vorige keer nog wel bij de groep, maar zijn nu gepasseerd. Mats Wieffer ontbreekt eveneens, omdat hij geblesseerd is geraakt na zijn recente transfer naar Brighton & Hove Albion. Noa Lang en Ian Maatsen zitten al langere tijd niet bij de (voor)selectie.

Koeman maakt op 4 oktober de definitieve selectie bekend.