Teze prijst duidelijkheid Van Gaal: "Voor mensen kan het hard overkomen"

8 juli 2022 om 08:26

Jordan Teze kijkt zelfkritisch terug op zijn eerste interlands voor Oranje. Louis van Gaal hield geen blad voor de mond toen de media hem vroeg naar de optredens van Teze, iets wat de verdediger erg op prijs stelt.  

De bondscoach van Oranje vond dat het Oranje-shirt 'nog te zwaar woog' bij Teze en merkte dat de verdediger gestresst was. "Ja, het klopt wel. Ik vond het wennen. Je vertegenwoordigt bij Oranje een heel land, met de beste 25 voetballers van Nederland. Dat voelde anders dan spelen voor een club", aldus de PSV’er tegenover het Algemeen Dagblad.

"Voor mensen kan het hard overkomen wat Van Gaal zegt, ik vind het ook hard, maar uiteindelijk is het wel beter. Ik vind Van Gaal een goede trainer en het is fijn hoe duidelijk hij is. Je weet bij hem precies hoe hij over bepaalde zaken denkt." Bij Oranje kan Teze veel leren van aanvoerder Virgil van Dijk. "Hij kan het zo organiseren dat er geen doelgevaar komt, omdat een tegenstander al niet eens in schietpositie komt. Dat vind ik een goede kwaliteit van hem. Voor mij is dat een ontwikkelingspunt: situaties nog sneller lezen."

Ondanks de twijfels van Van Gaal is Teze ervan overtuigd dat hij de WK-selectie kan halen. "Ik denk dat we het goed gaan doen met PSV, ik ben blij met de spelers die zijn aangetrokken. En tussendoor het WK, het is aan mij om te bewijzen dat ik erbij hoor. Ik probeer er steeds beter in te komen en ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk ook in Oranje gaat lukken."