AZ dankzij uitblinkende Sadiq langs PEC Zwolle

AZ pakt koppositie: uitblinkende Sadiq leidt Alkmaarders naar de winst in Zwolle

20 september om 21:57
Laatste update: 20 september om 22:09

AZ heeft de goede seizoenstart vrijdagavond een vervolg gegeven in Zwolle. Mede dankzij de uitblinkende Ibrahim Sadiq wonnen de Alkmaarders met 1-2 en nemen ze zo (tijdelijk) de koppositie over van PSV.

AZ won vorige week met 9-1 van sc Heerenveen en dus was PEC Zwolle gewaarschuwd. Toch kregen de Blauwvingers al snel een klap te verwerken, toen Ibrahim Sadiq al in de zesde minuut het net wist te vinden. De Ghanese buitenspeler rondde een vlijmscherpe counter goed af en bracht AZ de vroege 0-1 voorsprong.

Na de openingstreffer pakte AZ niet door en dus hobbelde de wedstrijd verder richting de rust. PEC Zwolle zat nog in de wedstrijd en dus beloofde de tweede helft voor spanning te zorgen, maar dit werd al snel weggenomen door wederom Sadiq. De aanvaller stifte op schitterende wijze raak en bracht zo de 0-2 op het scorebord.

Het duel leek door de tweede treffer van Sadiq gespeeld, maar 25 minuten voor tijd bracht Dylan Vente de spanning terug. De spits tekende voor de 1-2 en dus was nog alles mogelijk in Zwolle. Het restant van de wedstrijd bracht echter geen spektakel en dus gaan de drie punten mee naar Alkmaar. Door de overwinning neemt AZ in ieder geval tijdelijk de koppositie over van PSV, dat later dit weekend in actie komt tegen Fortuna Sittard.