Frisse wind in Amsterdam: dit zegt Farioli over zijn staf bij Ajax

Frisse wind in Amsterdam: dit zegt Farioli over zijn 'staf bij Ajax

Vandaag om 07:41

Francesco Farioli voelt zich als een vis in het water bij Ajax. De Italiaan nam afgelopen zomer zijn eigen staf mee naar Amsterdam en VoetbalNieuws vertelt je hoe de trainer naar de dynamiek kijkt.

Ajax won afgelopen week met 5-0 van Fortuna Sittard. De dynamiek bij Ajax lijkt te zijn veranderd en meerdere spelers gaven al aan dat er een frisse wind waait. Zelf is Farioli dolgelukkig met zijn staf.

Wat zegt Farioli of zijn staf bij Ajax?

In gesprek met De Telegraaf benadrukt Farioli dat een staf een complementerend geheel is. In andere woorden: iedereen vult elkaar aan. "We voegen allemaal onze eigen waarden toe aan de totale prestaties van het team", begint Farioli. "Natuurlijk heeft iedereen een specifieke rol, maar de manier waarop we samenwerken is veel meer dan een paar personen met allemaal hun eigen aandachtsgebieden. We praten veel samen. Met onze verschillende paspoorten brengen we verschillende culturen samen, inclusief al hun gevoeligheden. Daarnaast zijn we verschillende karakters, in verschillende stadia van ons leven. Dit alles vind ik erg belangrijk. We geven allemaal veel energie en pushen onszelf om elke dag beter te worden."

Eén van de opvallendste namen in zijn staf is die van Dave Vos. De assistent was afgelopen jaar nog trainer van Jong Ajax en was in de running op zelf het hoofdtrainerschap op zich te nemen. Zijn gebrek aan ervaring speelde hem parten. "Voordat ik mijn contract bij Ajax tekende, hebben Dave en ik elkaar aan het einde van vorig seizoen ontmoet. Het waren een paar goede gesprekken. Hij kent de club en de spelers erg goed. Hij is vooral verantwoordelijk voor de aanvallende spelhervattingen. Dave heeft veel kennis en leert snel."