Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz grijpt in en wisselt op twee posities, Perisíc

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz grijpt in en wisselt op twee posities, Perisíc op de bank

Vandaag om 10:05
Laatste update: om 10:03

PSV sluit zondag het Eredivisieweekend af met een uitduel bij Fortuna Sittard. De Eindhovenaren zijn uit op revanche na een midweekse tegenslag in Turijn en VoetbalNieuws geeft je de vermoedelijke elf namen.

PSV kende een pijnlijke week. In Turijn werd er in de Champions League met 3-1 verloren van Juventus.  Qua stand nog een degelijk resultaat, maar het spel loog er niet om. De ploeg van Peter Bosz had weinig in te brengen en de oefenmeester noemde het achteraf schijtbakkenvoetbal.

Het goede nieuws voor Bosz is dat meerdere spelers op de deur kloppen. Achterin doet PSV het de laatste weken met Richard Ledezma en Matteo Dams op de flanken. Zij zullen spoedig plaats gaan maken. Mauro Jr. maakte zijn eerste minuten van het seizoen tegen Juventus en lijkt mogelijk in de basis te starten. Negentig minuten zijn uitgesloten, maar een volle helft lijkt waarschijnlijk te zijn. Naast hem starten Olivier Boscagli en Ryan Flamingo. Ledezma zal nog wel in de basis starten.

Op het middenveld gaat Bosz eveneens ingrijpen. In de Eredivisie bewijst Guus Til wekelijks zijn waarde, maar Europees kan de aanvallende middenvelder het nauwelijks laten zien. In zijn balbehandeling en balsnelheid laat het te wensen over en met de teruggekeerde Ismael Saibari lijkt de Marokkaan zijn plek over te nemen. Joey Veerman krijgt het voordeel van de twijfel na een teleurstellend optreden in Turijn. Jerdy Schouten blijft eveneens staan.

Voorin houdt Bosz, mede door het gebrek aan andere opties, vast aan de drie namen die de afgelopen weken daar ook te vinden waren. Johan Bakayoko kreeg een veeg uit de pan dinsdag. Hij verdedigde nauwelijks mee en is aanvallend geen schijn van wat hij kan zijn. Toch geniet de Belg volop vertrouwen omdat men weet waartoe hij in staat is. Malik Tillman mag het laten zien als linksbuiten. De Amerikaan is goed bezig en met Noa Lang doet men in Eindhoven uiterst voorzichtig. Luuk de Jong start in de punt. Aanwinst Ivan Perisíc zal deel uitmaken van de selectie, maar op de bank zitten.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez, Ledezma, Flamingo, Boscagli, Mauro Jr.; Schouten, Veerman, Saibari; Bakayoko, De Jong, Tillman