Invaller Klaassen redt zwak Ajax van nederlaag, Go Ahead pakt verdiend punt

Vandaag om 21:52

Ajax is er zaterdagavond niet in geslaagd optimaal in te lopen op de concurrentie in de Eredivisie. In De Adelaarshorst kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel, mede door een zwakke start van de tweede helft.

Trainer Francesco Farioli besloot op de zaterdagavond Wout Weghorst zijn eerste basisplaats te geven. Youri Baas was afwezig vanwege een blessure en daarom maakte Ahmetcan Kaplan, die de laatste weken voor Jong Ajax speelde, zijn opwachting. Ajax begon sterk aan het duel en liet de eerste tien minuten goede dingen zien. Tot écht grote kansen leidde het niet: Kian Fitz-Jim kon een aantal keren uithalen, maar de inzetten waren een prooi voor doelman Luca Plogmann.

Go Ahead leek zich steeds meer te beseffen dat er in eigen huis iets te halen viel en begon naarmate de eerste helft zich vorderde van zich af te bijten. De Amsterdamse bezoekers hadden weinig antwoorden op die speelwijze en bovendien wist Ajax ook niet veel goede kansen te creëren. Het was dan ook logisch dat de ruststand een 0-0 betrof.

In de tweede helft begon Ajax zeer zwak en Go Ahead rook daarom bloed. Het leidde ertoe dat de thuisploeg het duel overnam en na ruim een uur kwam de beloning: Enric Llansana, die in het verleden nog voor Jong Ajax speelde, opende de score verdiend voor de Deventenaren.

Bij Ajax waren inmiddels Davy Klaassen en Owen Wijndal binnen de lijnen gekomen. Het kostte de ingevallen Klaassen slechts drie minuten om de score gelijk te trekken met een knappe achterwaartse kopbal. Na de gelijkmaker keerde het momentum weer enigszins terug in het voordeel van Ajax, maar er viel geen derde goal meer in De Adelaarshorst.

Door de remise moet Ajax genoegen nemen met een zevende plek, terwijl Go Ahead met een minder goed doelsaldo op plek acht fungeert. De Amsterdammers hebben nog altijd minder wedstrijden gespeeld en moeten nog de inhaalwedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht afwerken.