Dit is waarom Go Ahead Eagles zich bestolen voelt na het gelijkspel tegen Ajax

Dit is waarom Go Ahead Eagles zich bestolen voelt na het gelijkspel tegen Ajax

Vandaag om 08:50

Go Ahead Eagles-trainer Paul Simonis kon zijn frustratie niet verbergen na het 1-1 gelijkspel tegen Ajax. De Deventenaren waren ervan overtuigd dat ze in de slotfase een strafschop hadden moeten krijgen, nadat Davy Klaassen hands maakte.

Klaassen  kreeg de bal, die op weg was naar het doel, tegen zijn hand, maar scheidsrechter en VAR zagen geen reden voor een penalty. Na afloop werd Simonis door ESPN geconfronteerd met de herhaling van het moment. De oefenmeester had de situatie nog niet teruggezien, maar zijn oordeel was snel gevormd. "Hier hoef ik niet lang naar te kijken. De bal gaat richting het doel en het is geen natuurlijke houding. Dit is een honderd procent penalty", stelde Simonis resoluut.

Klaassen had kort voor het omstreden moment nog met een rake kopbal voor de 1-1 gezorgd. Toch bleef het handsincident de gemoederen bezig houden. "We voelen ons bestolen", vervolgde Simonis. In de studio van ESPN werd zijn mening gedeeld door de analisten Kees Kwakman, Mario Been en Marciano Vink. Kwakman zei: "Dit is gewoon hands en dus een penalty. De regels zijn duidelijk."

Ondanks het felbevochten punt, overheerste bij Go Ahead Eagles het gevoel dat er meer in had gezeten. Simonis besloot: "Dit had de beslissing kunnen zijn in de wedstrijd."