PSV swingt niet, maar boekt overwinning tegen Fortuna dankzij Tillman

Wedstrijdverslag Fortuna Sittard - PSV
Vandaag om 18:40
Laatste update: om 18:40

PSV blijft perfect in de Eredivisie. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd met 1-3 gewonnen en Malik Tillman speelde de hoofdrol. Daarmee blijven de Eindhovenaren koploper en werden alle zes de gespeelde wedstrijden met een overwinning afgesloten.

Peter Bosz had een volledig fitte selectie tot zijn beschikking in Sittard en begon met dezelfde elf namen die in de Champions League verloren van Juventus. Kersverse aanwinst Ivan Perisic zat voor het eerst op de bank en zag zijn nieuwe teamgenoten na een kwartier op voorsprong komen. Uit een corner van Joey Veerman kwam Ryan Flamingo geheel vrij. Zijn kopbal werd nog tegengehouden, maar Malik Tillman zag plots de bal voor zijn voeten verschijnen. Zijn poging was niet te stoppen voor Mattijs Branderhorst.

Toch lukte het Fortuna Sittard om na een halfuur op gelijke hoogte te komen. Ezequiel Bullaude wordt door de Fortunezen gehuurd van Feyenoord en hij maakte de 1-1. Twee keer eerder kreeg de thuisploeg een kleine kans, maar net als PSV was het raak uit een corner. De Argentijn kwam goed in het duel bij de tweede paal en kopte makkelijk binnen. Vooral Luuk de Jong was boos op zijn teamgenoten.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Joey Veerman een tik op zijn enkel en Bosz besloot hem in de rust te wisselen. Toch lukte het PSV niet om de grote hoeveelheid balbezit om te zetten in grote kansen. Branderhorst moest meerdere keren ingrijpen, maar werd niet tot grote reddingen gedwongen.

In minuut 68 ging het toch mis voor Fortuna. Na een overtreding op twintig meter van het doel was het de beurt aan Tillman. Zijn poging was schitterend en niet te stoppen. De bal vloog strak in de kruising en daarmee was er opluchting voor de Eindhovenaren. Niet veel later zorgde De Jong dan ook voor een grotere voorsprong. De aanvoerder kon vrij intikken na een rebound.

Hoewel Fortuna Sittard lang goed partij kon bieden was er niet spraken van een slotoffensief. PSV speelde de wedstrijd uit en kreeg nog enkele kansen op een vierde treffer, maar die werden niet benut. Voor Rick Karsdorp was er ook nog een bijzonder moment. Nadat zijn contract was afgelopen bij AS Roma werd de verdediger opgepikt door PSV en in Sittard debuteerde de rechtsback. Het was zijn eerste Eredivisiewedstrijd sinds 8 maart 2020.