Zo verliep de laatste Europese ontmoeting tussen Ajax en Besiktas

Zo verliep de laatste Europese ontmoeting tussen Ajax en Besiktas
Vandaag om 13:40
Laatste update: om 13:48

Het hoofdtoernooi van de Europa League gaat beginnen en Ajax trapt af met een thuiswedstrijd tegen Besiktas. Hoe verliep de laatste ontmoeting tussen beide clubs in Europa? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

Ajax heeft de voorrondes overleefd en mag zich gaan opmaken voor het hoofdtoernooi van de Europa League. De ploeg van trainer Francesco Farioli zal het opnemen tegen SS Lazio (thuis), Slavia Praag (uit), Maccabi Tel-Aviv (thuis), Real Sociedad (uit), Galatasaray (thuis), Qarabag (uit), Besiktas (thuis) en RFS (uit). Donderdag wacht de eerste wedstrijd, tegenstander is Besiktas.

Zo verliep de laatste Europese ontmoeting tussen Ajax en Besiktas

De laatste keer dat Ajax en Besiktas elkaar troffen was in het Champions League-seizoen 2021/22. Het thuisduel werd door Ajax met 2-0 gewonnen door treffers van Steven Berghuis en Sébastien Haller. Enkele weken later gingen de Amsterdammers op bezoek in Istanbul voor de returnwedstrijd. Tegen alle verwachtingen in kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag op achterstand in Turkije door een rake strafschop van Rachid Ghezzal. Na rust draaide Ajax de wedstrijd echter helemaal om en won het door twee doelpunten van Haller met 1-2.