Lachende Paredes vertelt: schot in Oranje-bank op WK was bewust

Lachende Paredes vertelt: schot in Oranje-bank op WK was bewust
Vandaag om 17:52

Leandro Paredes heeft in een Argentijnse talkshow openlijk toegegeven dat zijn schot richting de dug-out van Nederland tijdens de WK-wedstrijd in Qatar 2022 bewust was. De middenvelder van AS Roma veroorzaakte destijds een van de grootste opstootjes van het toernooi.

In de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië liepen de emoties hoog op. De wedstrijd leverde uiteindelijk negentien gele kaarten op, een rode kaart voor Denzel Dumfries en een negatief WK-record. Paredes kreeg zijn kaart na een overtreding op Nathan Aké en het schot dat volgde.

Lachend vertelt Paredes in de talkshow dat hij het schot met opzet afvuurde. "Ja, dat schot naar de bank van Nederland was zeker bewust. Ik deed het vanwege alle opmerkingen van de spelers en de technische staf van Nederland. De bal lag er en ik besloot uit te halen, maar ik raakte niemand."

Argentinië won na een strafschoppenserie, waarin missers van Virgil van Dijk en Steven Berghuis de doorslag gaven. Het Zuid-Amerikaanse land pakte later de wereldtitel door Frankrijk te verslaan.