'Hierom kan Beerschot de slecht presterende Dirk Kuyt niet zomaar ontslaan'

'Hierom kan Beerschot de slecht presterende Dirk Kuyt niet zomaar ontslaan'

Vandaag om 19:53

Dirk Kuyt ontsnapt vooralsnog aan een vroegtijdig vertrek bij Beerschot, ondanks de slechte resultaten van de club. Na acht wedstrijden staat Beerschot troosteloos laatste in de Belgische competitie met slechts één punt. Boze supporters lieten recent na een 3-0 nederlaag tegen Sint-Truiden hun frustratie blijken, en zelfs de politie moest ingrijpen om de orde te herstellen.

Beerschot kampt met grote sportieve en financiële problemen. De club, die eigendom is van de Saoedische prins Abdullah bin Mosaad, heeft echter weinig budget voor investeringen. Toch blijkt het ontslaan van Kuyt een lastige optie voor Beerschot, zo schrijft De Telegraaf. De Nederlander heeft een contract waarin staat dat hij en zijn assistenten volledig moeten worden uitgekocht bij een voortijdig ontslag. Hierdoor kan Kuyt voorlopig aanblijven, ondanks de tegenvallende resultaten.

Hoewel dit financiële obstakel hem enige tijd geeft, zal Kuyt successen moeten boeken om zijn positie bij Beerschot veilig te stellen. De stadsderby tegen Royal Antwerp FC kan daarin een cruciale rol spelen. Kuyt was eerder hoofdtrainer bij ADO Den Haag. In november 2022 werd hij daar wegens fors tegenvallende resultaten de laan uit gestuurd.