Dit zegt Pasveer over Farioli en de ontwikkelingen bij Ajax

Dit zegt Pasveer over Ajax-trainer Farioli en de ontwikkelingen in Amsterdam

Vandaag om 21:19
Laatste update: om 21:28

Remko Pasveer is positief over de richting die Ajax dit seizoen is ingeslagen, ondanks de teleurstellende resultaten zoals het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Hij ziet duidelijke verbeteringen binnen het team, maar benadrukt dat de club een leider als Dusan Tadic mist, zo vertelt hij aan tafel bij Rondo.

Bij Rondo gaf Pasveer aan dat de komst van trainer Francesco Farioli voor meer energie en structuur heeft gezorgd. "We zijn op de goede weg, vooral qua energie en positiviteit", vertelt de doelman. Volgens hem heeft de nieuwe staf een duidelijke visie en wordt er voor elke wedstrijd een goed plan gemaakt. "Vorig seizoen gaven we te veel weg, nu nemen we minder risico's."

Toch blijft Ajax moeite hebben om zich tijdens wedstrijden aan te passen aan veranderende omstandigheden. "We zitten soms te veel vast in het idee van de trainer. Als er iets anders gebeurt, moeten we kunnen schakelen. Dat hebben we nu te weinig gedaan."

Pasveer benadrukt dat het teamproces en de ontwikkeling van jonge spelers centraal staan, maar het ontbreken van een type speler als Tadic ziet hij als een groot gemis. "Hij had alles. Is echt een prof, leider, heeft rendement en maakt anderen om zich heen beter."