Duitsland benadeeld tegen Spanje in kwartfinale EK

UEFA-document lekt uit: Duitsland benadeeld tegen Spanje in kwartfinale EK

23 september om 22:25

Uit interne documenten van de UEFA, ingezien door Sportschau, blijkt dat Duitsland in de kwartfinale van het EK tegen Spanje ernstig benadeeld is. In de verlenging bij een 1-1 stand werd een strafschop aan Duitsland onthouden.

Tijdens de verlenging schoot Jamal Musiala op de hand van Marc Cucurella, maar scheidsrechter Anthony Taylor weigerde een penalty te geven. Ondanks protesten bleef de wedstrijd doorgaan en Spanje scoorde uiteindelijk de winnende 2-1.

In het gelekte UEFA-rapport wordt bevestigd dat Cucurella's arm niet dicht bij zijn lichaam was, waardoor een strafschop gegeven had moeten worden. Ook de VAR had volgens de UEFA in moeten grijpen. De UEFA heeft nog niet officieel gereageerd.

Volgens het rapport vergrootte Cucurella zijn lichaam door zijn arm te gebruiken om het schot te blokkeren. Dit valt volgens de regels onder strafbaar hands, maar Taylor en de videoscheidsrechter lieten het spel doorgaan, wat leidde tot veel frustratie bij Duitsland.