Enorme discussie tussen Van der Gijp en Derksen: 'Je bent een kinderachtige man'

Enorme discussie tussen Van der Gijp en Derksen bij Vandaag Inside
23 september om 22:40
Laatste update: 23 september om 23:04

Tijdens de uitzending van maandagavond van Vandaag Inside botsten Johan Derksen en René van der Gijp flink. Derksen noemde het programma een "kutprogramma", waarna Van der Gijp zijn tafelgenoot fel bekritiseerde en een "kinderachtige man" noemde.

Derksen klaagde over de inhoud van de uitzendingen en gaf aan dat hij geen invloed heeft op de onderwerpen. "Ik kom nog, want ik heb een contract. Het is mijn programma niet, inhoudelijk." Van der Gijp vroeg vervolgens: "Wil je alleen aan het woord zijn?" waarop Derksen grappend reageerde: "Dat zou mooi zijn."

Daarna liep de discussie hoog op. Derksen uitte zijn onvrede over de onderwerpen. "Vorige week hadden we het over die oude meneer van Harrods, die een paar juffrouwen in de kont heeft geknepen. Heel Nederland staat in brand. Word nou eens actueel." Van der Gijp stelde daarop: "Nou, als jij ermee wil stoppen, dan stoppen we er toch mee? Ik vind het prima. Wat maakt het mij uit?"

De discussie eindigde met harde woorden van Van der Gijp. "Jij bent niet volwassen, je bent een kinderachtige man aan het worden die graag aan het woord is." Derksen verdedigde zich: "Ik doe niet moeilijk, maar hij begint erover."