Marca weet het zeker: dit is de nieuwe winnaar van de Ballon d'Or

Marca weet het zeker: dit is de nieuwe winnaar van de Ballon d'Or

Vandaag om 10:55
Laatste update: om 10:55

Vinicius Júnior wordt naar verwachting op 28 oktober gekroond als winnaar van de Gouden Bal. Dat nieuws komt van de Spaanse krant Marca, die meldt dat de Braziliaanse aanvaller van Real Madrid de prestigieuze prijs zal winnen, waarmee hij Lionel Messi opvolgt.

Vinicius speelde een cruciale rol in het succesvolle seizoen van Real Madrid. Hij hielp de club aan de winst in zowel La Liga als de Champions League, waarin hij beslissend was met een doelpunt in de finale tegen Borussia Dortmund. Marca benadrukt dat het winnen van de Gouden Bal zijn eerste zou zijn, een prijs die sinds 2008 vrijwel uitsluitend door Messi en Cristiano Ronaldo werd gedomineerd.

In een artikel van Marca wordt aangegeven dat Vinicius een voorbeeld is van iemand die door hard werken de top van het wereldvoetbal heeft bereikt. De krant noemt zijn prestaties "respectvol en gevreesd door zijn tegenstanders." Bovendien is hij inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste marketingiconen van Nike. De sportkledinggigant heeft zelfs plannen om hem na de Gouden Bal met een nieuwe gouden campagne te eren.

Volgens Marca heeft Vinicius met zijn prestaties alle twijfel weggenomen, vooral door zijn betrokkenheid bij elf doelpunten in de Champions League van het afgelopen seizoen.