Santiago Gimenez mist de rest van het jaar 2024

Gimenez mist de rest van 2024: spits lange tijd uit de roulatie

Vandaag om 13:25
Laatste update: om 13:25

Santiago Gimenez zal in 2024 niet meer te zien zijn op een voetbalveld. De Mexicaan liep een blessure op tegen NAC Breda en moest per brancard het veld verlaten. In een medische update laat Feyenoord weten dat hij minimaal drie maanden langs de kant staat.

Vlak voor er een halfuur op de klok stond in De Kuip ging Gimenez naar de grond. De spits wilde druk zetten op de verdediging van NAC, maar greep na een uitbal naar zijn hamstring. Vanaf het eerste moment wist de Mexicaan dat het fout was en sloeg zijn handen voor zijn gezicht. Volgens de medische update van Feyenoord zal de bovenbeenblessure minimaal drie maanden herstel nodig hebben.

Daarmee is Gimenez minimaal uitgeschakeld tot na de winterstop. De Rotterdammers spelen hun laatste wedstrijd in de Eredivisie van 2024 op 22 december op bezoek in Eindhoven bij PSV. Verder zal Gimenez ook vijf wedstrijden in de Champions League missen en de nog in te halen Klassieker tegen Ajax van woensdag 30 oktober. In totaal kwam de 23-jarige dit seizoen zeven keer in actie en daarin scoorde hij viermaal. Ook leverde hij twee assists af.

Brian Priske zal dus moeten gaan schuiven in zijn elftal. Ayase Ueda lijkt de logische vervanger van Gimenez. De Japanner viel ook in tijdens het duel met NAC en scoorde daarin de openingstreffer. Ook heeft Priske nog de beschikking over de nieuw aangetrokken spits Julian Carranza. Naar verluidt zou de Argentijn intern al hebben aangedrongen op meer speeltijd, maar door het wegvallen van Gimenez zal hij stijgen in de pikorde.