Deze clausule vormt mogelijk een obstakel bij het vastleggen vervanger Ter Stegen

Deze clausule vormt mogelijk een obstakel bij vastleggen vervanger van Ter Stegen

Vandaag om 21:25
Laatste update: om 23:06

FC Barcelona heeft zijn zinnen gezet op Wojciech Szczęsny als vervanger voor de geblesseerde Marc-André ter Stegen. De Poolse doelman, die eerder zijn carrière beëindigde, is de favoriete keuze van de club. 

Szczęsny moet volgens het Spaanse Sport eerst zijn contractuele situatie met Juventus oplossen. De doelman heeft zijn contract beëindigd, maar er bestaat een clausule die stelt dat hij een bedrag aan de Italiaanse club moet betalen als hij zich voor een bepaalde tijd bij een topclub aansluit. Dit bedrag is niet hoog, maar Barça wacht af tot Szczęsny dit probleem oplost voordat de transfer wordt afgerond.

Szczęsny had met Juventus een contract tot juni 2025, maar beëindigde dit vroegtijdig. "Mijn lichaam is nog fit, maar mijn hart zit er niet meer in", verklaarde de Poolse doelman destijds. Omdat het geen natuurlijke contractbeëindiging was, bevat de deal een kleine boeteclausule voor het geval hij zich bij een nieuwe club aansluit. Het is nog onduidelijk of de onderhandelingen met Juventus deze clausule laten vervallen, of dat Szczęsny het bedrag moet betalen. Als dat laatste het geval is, is het ook de vraag of Barça hierbij zal helpen.

Szczęsny staat open voor een overstap naar Barça, hoewel hij weet dat hij niet direct als eerste doelman zal worden aangesteld. Hij is ervan overtuigd dat zijn ervaring en prestaties hem zullen helpen om zich op te werken tot de nummer één in het doel van Barça zodra hij fysiek in topvorm is. Met 35 wedstrijden voor Juventus in het afgelopen seizoen heeft Szczęsny bewezen van waarde te zijn.