'Franse wereldkampioen zet door blessureleed mogelijk punt achter carrière'

'Franse wereldkampioen zet door blessureleed mogelijk punt achter carrière'

Vandaag om 06:47

Raphaël Varane moet mogelijk gedwongen een punt achter zijn carrière zetten. De Fransman liep onlangs een fikse blessure op en daarom denkt de voormalig wereldkampioen aan een vervroegd voetbalpensioen.

Varane werd afgelopen zomer met enig bombarie gepresenteerd bij Como, de Italiaanse promovendus waar Cesc Fabrégas de trainer is. De Fransman moest de Italianen achterin een impuls geven, maar bij zijn eerste wedstrijd liep Varane direct een blessure op. Sinds zijn vertrek bij Real Madrid heeft de mandekker vaker last van flinke blessures en daarom zou hij nu aan stoppen denken. Momenteel is de verdediger herstellende van een spierblessure en Como besloot hem niet in te schrijven voor het Serie A-seizoen. 

Onder meer Le Parisien en Fabrizio Romano stellen dat het wel eens snel wereldkundig gemaakt kan gaan worden dat de altijd nog maar 31-jarige Varane zijn schoenen aan de wilgen hangt. Zijn contract met Como zal dan worden ontbonden. In 2018 werd de verdediger, die destijds furore maakte bij Real, wereldkampioen met Frankrijk. Verder won de centrale verdediger viermaal de Champions League.