Varane hakt knoop door en hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen

Varane hakt knoop door en hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen
Vandaag om 10:09
Laatste update: om 10:14

Raphaël Varane heeft zijn afscheid van het profvoetbal aangekondigd. De 31-jarige Fransman, die onder contract stond bij het Italiaanse Como, maakte via Instagram bekend dat hij door aanhoudende blessures zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt.

Varane kampte dit seizoen opnieuw met een zware blessure, opgelopen in zijn debuutwedstrijd voor Como, waar hij na 23 minuten het veld moest verlaten. Dit bleek de druppel voor de voormalig verdediger, die al langer worstelde met blessureleed. Zijn contract bij Como zal ontbonden worden, waardoor het avontuur van Varane bij Como beperkt blijft tot één optreden. 

"Ik heb het geluk gehad om geweldige momenten te beleven, prijzen te winnen en met ongelooflijke mensen samen te werken." Over zijn beslissing om te stoppen zei hij: "Het is een moeilijk besluit, maar ik weet dat dit het juiste moment is", laat de verdediger weten op zijn Instagram.

 Varane kende een indrukwekkende carrière, met een doorbraak bij RC Lens in 2011 en een droomtransfer naar Real Madrid, waar hij vier keer de Champions League won en drie keer kampioen van Spanje werd. In 2018 werd hij wereldkampioen met Frankrijk. Zijn laatste club was Manchester United, dat hij in 2021 verliet voor zijn korte avontuur in Italië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Raphael Varane (@raphaelvarane)