Dit zegt McClaren over Ten Hag bij United en de lastige samenwerking met Ronaldo

Dit zegt McClaren over Ten Hag bij United en de samenwerking met Ronaldo
Vandaag om 11:15

Steve McClaren heeft in een interview met The Telegraph zijn bewondering uitgesproken voor Erik ten Hag en de aanpak van de Nederlandse trainer bij Manchester United. McClaren, die zelf assistent was onder Ten Hag, roemt zijn voormalige collega voor de manier waarop hij de club opnieuw structuur en discipline heeft gegeven.

"Erik ten Hag weet precies wat hij wil en hoe hij dat wil bereiken. Zijn aanpak is heel duidelijk en dat is ook wat de club nodig had", aldus McClaren tegenover The Telegraph. De oud-trainer van FC Twente benadrukte de sterke persoonlijkheid van Ten Hag, die volgens hem niet bang is om grote beslissingen te nemen. Dit bleek bijvoorbeeld uit hoe hij omging met Cristiano Ronaldo. "Erik had geen angst om moeilijke keuzes te maken, ook niet als het ging om iemand als Ronaldo. Hij zette het team altijd voorop, wat uiteindelijk het beste was voor de club", zei McClaren.

Ronaldo verliet Manchester United halverwege het seizoen 2022/23 na een veelbesproken periode. Over de samenwerking met Ronaldo was McClaren ook duidelijk: "Cristiano is een geweldige speler, maar op dat moment paste zijn spel niet bij wat Erik van het team verlangde." McClaren benadrukte dat Ten Hag altijd gefocust bleef op het bouwen van een sterke en hechte ploeg. "Erik was heel vastberaden in het bouwen van een team dat op de lange termijn kon presteren."