Manchester City bevestigt knieblessure Rodri: Spanjaard lange tijd uitgeschakeld

Manchester City bevestigt knieblessure Rodri: Spanjaard lange tijd uitgeschakeld
Vandaag om 11:45
Laatste update: om 11:47

Manchester City heeft bevestigd dat middenvelder Rodri een zware knieblessure heeft opgelopen. Uit tests blijkt dat de Spanjaard zijn voorste kruisband heeft gescheurd. De blessure ontstond tijdens de eerste helft van de 2-2 gelijkspel tegen Arsenal afgelopen weekend in de Premier League.

Rodri heeft direct na de eerste onderzoeken in Manchester besloten naar Spanje te reizen voor verder specialistisch advies. Manchester City gaf in een verklaring aan dat de evaluatie nog steeds gaande is om de volledige omvang van de blessure en de verwachte herstelperiode te bepalen.

Pep Guardiola vreesde op de persconferentie al voor een lange absentie van zijn Spaanse sterkhouder. De trainer verwachtte dat Rodri er lange tijd uit zal liggen. Een kruisbandblessure kan doorgaans maanden duren om volledig te herstellen, wat een groot gemis zou betekenen voor de ploeg van Guardiola.

De blessure komt op een ongelukkig moment voor Rodri, die al klaagde over de overvolle speelkalender. Ondanks het winnen van het EK met Spanje, had hij nauwelijks rust deze zomer. Ondertussen blijft ook Kevin De Bruyne nog aan de kant met kleinere fysieke ongemakken, maar manager Pep Guardiola hoopt de Belg snel weer terug te hebben.

De club laat in het statement weten Rodri een spoedig herstel toe te wensen en zal fans via de officiële kanalen op de hoogte houden van zijn revalidatie.